Hcg + sende zayıfla sağlıklı beslenme diyeti

Evet, bu ne demeden önce onu açıklayayım arkadaşlar. Hcg bildiğimiz hormon tedavisi yöntemi ile zayıflama yöntemi. Ama artık o kadar çok spekülasyon oldu ki bizde bu diyeti daha sağlıklı bir şekilde sende zayıfla üyelerine uyarlamak istedik…

Hcg diyetinin sende zayıfla versiyonuyla artık aranızdayım kızlar…

Öncelikle hcg diyetini tanıyalım…..

Aşağıda sizlere internetten araştığım bilgileri sunuyorum.Hep birlikte okuyalım ve diyetimizi tanıyalım….

HCG glikoprotein yapıda bir hormon olup, plasentadan trofoblastik hücrelerden üretilir. Birbirinden farklı, Alfa ve Beta adlı iki ayrı zincirden oluşur. Öncelikle bilinmelidir ki, sihirli bir değnek değildir ve bu arada şişmanlığın kesin tedavisi henüz bulunmamaktadır.
Kilo vermeyi hızlandıran, uygulaması kolay bir yöntemdir. Şişmanlık sadece kilolu olma durumu değildir. Bu nedenle de, tek başına diyet uygulamak, şişmanlığı tedavi etmez, yardımcı olur.
Şişmanlık, hipotalamik merkezin disfonksiyonu sonucu oluşan bir semptomdur. HCG hipotalamik merkezi etkilemektedir. Hipotalamik bozukluğu düzeltmekte ve ardından da yağ metabolizmasını etkilemektedir. Bu nedenle hCG şişmanlığı tedavisinde çok iyi bir yardımcıdır.

Etki mekanizması:
HCG;
* yağlı dokuda metabolizmayı artırır, bunu lipogenezis yolu ile yapar
* yağ depolarının yıkımını artırır
* perifer dokuda yağ tüketimini artırır

Yetişkinlerde tek doz hCG ile serbest yağ asidinde artış meydana gelir.(p < 0.05)
Kısaca:
* HCG tedavisi( kurallara uyulduğu takdirde)
* 23 günde kilonun % 10’ unu verdiren,
* 4. günden itibaren çoğu hastada iştahı dengeleyen,
* Protein ve su kaybı olmadan, büyük oranda yağdan kaybettiren,
* Protein ağırlıklı, yağsız özel 23 günlük bir diyetin uygulandığı,
* Tedaviye hasta uyumunun çok iyi olduğu,
* Güvenli ve kolay uygulanabilen,
* Yaş ve cinsiyet ayırmadan, belirgin bir yan etkisi ve
* Kontrendikasyonu olmadan uygulanabilen, bir metoddur.
Pek çok hastanın kilo vermeye devam etmek için 2. bir kürü daha almak istemektedirler.
Diyete tam olarak uyulması çok önemelidir. Diyetteki çok küçük değişiklikler bile istenmeyen sonuçlara neden olabilir.
Doğru uygulanırsa hızlı kilo kaybı oluşurken, tedavi sonucunda vücudun şekillenmesini sağlar.
HCG programı hastanın 23 gün boyunca, her gün klinik ziyaretini gerektirir. Bu ziyaretlerde hasta tartılır ve ilacı enjekte edilir.
Son yıllarda yağ doku membranındaki reseptörler incelenmektedir. Hem Alfa, hem de Beta andrenoreseptörleri bulunmaktadır. Beyaz yağ dokusundaki trigliseridleri lipoliz yolu ile yağ asidleri ve gliserole parçalar.
Reseptörler;
* Beta l.2.3. reseptörler, lipoliz hızını artırır.
* Alpha 2 reseptörler, lipoliz hızını azaltır.
İnsandaki yağ dokusu metabolizması oldukça aktif bir organdır. Bulunduğu yere göre farklı yanıt vermektedir. Visseral bölgedeki yağ dokusu, katekolaminlere karşı karın bölgesindeki deri altı yağ dokusuna göre, daha çabuk mobilize olur. Kalça ve karın bölgesindeki yağların mobilizasyonu daha zordur.
Zayıflama süresince bayanlarda kalça bölgesinde, Alfa aktivitesi (antilipolitik etki ) artarken ve Beta aktivite (lipolitik etki) azalır.

Sonuç olarak, yeni ve başarı oranı oldukça yüksek bir yöntemdir. Bu bir paket programdır, sadece hCG enjeksiyonları değil 23 günlük özel diyeti, egzersizi motive edici pedometre aleti, zayıflamaya yardımcı form plus çayları, zayıflama ile ilgili eğitici bilgileri içeren kitabı ve vücuttaki yağ, mineral, su, kas oranlarını ve dağılımlarını gösteren haftalık vücut analizleri de bu paket programı içine dâhildir.
Soru 1.
Hormon iğneleri ile kilo vermek yeterince güvenli mi? Magazin ve gazetelerde hormon tedavileri için uyarı yazıları sıklıkla yer almakta, bu nedenle güvenemiyoruz. Hormon nedir?
Cevap 1.
Hormonlar vücuttaki işlemlerin devamlılığı için gereklidir. Vücuttaki tüm işlemlerin kontrolü için, mesaj sistemine ihtiyaç vardır. Bu mesaj sistemi hızlı ve yavaş olmak üzere iki türlüdür:

1.Hızlı olan, elektrik iletimi ile çalışır; sinir sistemini kontrol eder ve çalışması ışık yanıp sönmesi gibidir ( tenis oynama, ***s yapma ve araba kullanma bu şekilde m.g).
2.Yavaş olan, hormonlarla çalışır. Hormonların hepsi birer mesajdır. Çevredeki olan değişiklikler, hormonların çalışmasını sağlar.

İşlem tamamlanınca, hormon üretimi durur ve hormon dolaşımda (kanda) çok kısa bir süre bulunmaz. Bir hormonun yarı ömrü birkaç gün veya daha azdır. İşlem devam edecek ise, hormon üretimi tekrardan devam eder.
Mesaj olması için bir posta adresi ve posta kutusu olmalıdır. Hedef hücrelerin yüzeyinde, her ikisini bir arada bulunduran “reseptör=alıcı” denilen özel yapılar yer alır. Her yağ hücresi için özel bir bağlayıcı vardır. Bir hormon molekülü, bir reseptöre bağlandıktan sonra, ayrılıp tekrar başka bir reseptöre bağlanmaz. Ayrıca salgılanan her hormon molekülü, bir reseptöre bağlanamayabilir; bu nedenle mesaj oluşturmak için, fazla sayıda haberci üretimi gereklidir.

En başta aklınıza gelen “hormonlar tehlikelidir” cümlesi anlamsızdır. Bununla birlikte; spesifik bir hormonun uygulanması kararı, işlem mesajının iletilmesi anlamına gelmektedir. Bu karar, kişi seçimi, zamanlama, doz ve uygulama süresi ile ilgilidir. Sonuç olarak kararı veren kişi, bu konuda bilgili ve deneyimli olmalıdır.
Hormonların yanlış kullanımı sonucu, örneğin sporda doping amaçlı, vücuda sürekli yanlış veya çok mesaj verilebilir; bu da istenmeyen sonuçlar doğurur.

Soru 2.
Düşük kalorili bir diyet ile şüphesiz herkes kilo verir. HCG kürünün bize ne faydası var ki?
Cevap 2.
İncelme 2 şekilde olur. Birincisi, kişinin kilo alması engellenir. Bu diyetin görevidir. Diyet ile amaçlanan öncelikle alımını engellemektir. İkincisi kilo vermeyi teşvik etmektir. Spor yaparak kalorileri harcamak ve bazal metabolizmayı arttırmaktır.
Yağ hücrelerinin yıkımı çok zordur. Bu durumda hCG ‘nin görevi başlar. Yağlı ve yağsız dokuda yağ depolarının boşalmasını sağlar.
Düşük kalorili bir diyet ile kilo verilebilir; ancak diyet yapan kişinin çalışması, ailesi ile ilgilenmesi ve sosyal ilişkilerine devam etmesi gerekmektedir.
Kadın plasentası hamilelik süresince (6. haftadan, 16. haftaya kadar) hCG üretir. hCG tedavi sırasında, gereken enerji özellikle karın ve kalça bölgesindeki yağ depolarının çözülmesi ile sağlanır.
Düşük kalorili diyet ise yeni boşalan yağ hücrelerinin tekrardan dolmasını engeller.
Uygulanan diyette protein, mineral ve lifler vardır.

Soru 3.
Diyet düşük kalorili bir diyet, acıkmaz mıyım?
Cevap 3.
hCG ile yağ hücrelerinden yağların çözülmesi ile yeterli kalori sağlanır. Bu da günlük aktivite için kişiye yeterli enerji sağlar. Ayrıca kişi hCG sayesinde acıkmaz, ancak alışkanlıktan ötürü bir şeyler yemek isteyebilir veya çiğneme isteği duyabilir. Bazı kişiler alışkanlıkları gereği fazla yemek isterler ve aç olduklarını sanırlar. Oysa aç olmak ve yemek yemek isteği farklıdır.
Yapılan bir plasebo kontrollü, çift kör klinik çalışmada, kan şekeri seviyesi hCG alarak diyet yapan grupta normal kalırken, hCG almadan diyet yapan grupta düşük saptanmıştır. Kan şekeri düşmeye başlayınca, özellikle beyin şeker ihtiyacını kasların yıkılması ile elde eder. Bu arada yıkılan kaslar tekrar yerine gelmemektedir. Sonuç olarak hCG kullanmadan diyet yapanlarda kas dokusu kaybedilirken, hCG kullanan hastalarda yağ doku kaybı sağlanır.
Soru 4.
Hamilelerde kilo vermek için, hCG tedavisi kullanımı uygun olur mu?
Cevap 4.
Önerilmemektedir.
Soru 5.
hCG kürü ile ne kadar kalori yanmaktadır? Daha fazla doz hCG enjekte edilirse, yağ yakma miktarı artar mı?
Cevap 5.
Depolanan yağ miktarına göre, tüketilen yağ miktarı değişir. Daha fazla doz hCG enjekte edilmesinin bir etkisi bulunmamaktadır. (Doz artırmanın tedavide faydası yoktur.)
Soru 6.
HCG tedavisinin yan etkileri nelerdir veya kullanılmaması gereken durum var mıdır?
Cevap 6.
Öncelikle bilinmesi gereken şu: Hamilelerde günde 200.000 ünite hCG üretilmektedir. Bu tedavide ise günde 150 ünite verilmektedir. Yani tamamıyla güvenli bir tedavidir. Deri altına uygulanan hCG’nin yarılanma ömrü 33 saattir, yani depolanma yapmaz.
Soru 7.
Adet düzenim değişti ilgisi olabilir mi?
Cevap 7.
Hayır ilgisi bulunmamaktadır.
Soru 8.
Bu yöntem çok etkili ise, neden ilaç endüstrisi bu konuda büyük yatırımlar yapmıyor?
Cevap 8.
hCG hormonu, kan gibi natural bir madde. Patenti kesinlikle alınamaz.
Soru 9.
Kaç kilo verebilirim?
Cevap 9.
23 günde % 10 kilo kaybı
6 hafta sonra tekrar yeni bir kür yapılabilir, ancak ilkine göre kayıp daha az olabilir.
Soru 10.
2 haftadır hCG kürü yapıyorum, beklediğim kadar kilo veremedim? Neden
Cevap 10.
3 konu iyice araştırılmalı:
1. Hergün yeterli su içildi mi? (Çay içerken şeker, yağ ve süt kullanılmamalı.)
2. Diyete harfiyen uyuldu mu?(Küçük bir değişiklik bile yapılmamalı.)
3. Krem, vücut losyonu kullanıldı mı?
Soru 11.
Daha kilolu kişiler, daha fazla doza ihtiyaç duyarlar mı?
Cevap 11.
Hayır.
Soru 12.
Her gün mü, yoksa gün aşırı mı uygulanmalı?
Cevap 12.
Hergün veya gün aşırı uygulanabilir.

Benzer Konular:

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir